Horner slaat terug naar Mercedes en Ferrari: "Absoluut onacceptabel"

Christian Horner
Christian Horner Foto: © Pro Shots

Christian Horner heeft hard uitgehaald naar met name Mercedes en Ferrari. De aanleiding zijn de uitspraken vanuit die renstallen over het feit dat Red Bull het budgetplafond zou hebben overschreden in 2021.

"Dit zijn lasterlijke uitspraken", wordt de Red Bull-teambaas geciteerd door De Telegraaf. Ik heb geen idee waar ze hun informatie vandaan halen. Het zijn fictieve claims. Het is geen toeval dat dit naar buitenkomt, juist nu Max Verstappen zijn tweede wereldtitel kan winnen. Hoe komen zij aan deze kennis?"

"Dit is iets vertrouwelijks tussen teams en de FIA", gaat Horner verder. "De FIA zegt zelf in een statement dat zij hun proces nog niet hebben afgerond. Het is absoluut onacceptabel wat hier gebeurt. Lasterlijk voor ons, voor de merken en ook voor de Formule 1. We praten niet over het fenomenale seizoen van Max Verstappen, maar over het budgetplafond. Het gaat alle perken te buiten."

Horner geeft nogmaals aan dat in maart het huishoudboekje is ingediend. Volgens de Engelsman en de accountants bleef deze onder het plafond. "En daar sta ik nog honderd procent achter. Het zijn complexe regels en 2021 was het eerste jaar met een budgetplafond. Hopelijk kan het proces de komende jaren sneller zijn. De cijfers zijn in maart ingediend, in juni zouden de onderzoeken zijn afgerond, maar het is nu al oktober. We wachten nu op de uitkomst. Wij hebben er vertrouwen in dat we voldoen aan de regels", aldus Horner.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties