Jakobsen alert voor Groenewegen: "Zeker met hekken in de buurt"

De verschrikkelijke crash van Fabio Jakobsen
De verschrikkelijke crash van Fabio Jakobsen Foto: © Pro Shots

Twee jaar na zijn verschrikkelijke valpartij maakt Fabio Jakobsen zich op voor zijn eerste Tour de France. Hij is geheel hersteld van alle schade die hij opliep, maar de val zal altijd in zijn geheugen gegrift blijven. Ook de rol van Dylan Groenewegen in de valpartij wil Jakobsen niet vergeten.

Jakobsen geeft bij de NOS aan dat hij niet kan sprinten zonder gedachte aan Dylan Groenewegen. “Nee, ik denk dat dat ook niet vreemd is. Zeker niet als er hekken in de buurt komen, of er zit een gaatje. Ik denk dat onze namen, los van dat we Nederlanders zijn, altijd aan elkaar gekoppeld zullen worden. Ik ben altijd voorzichtig en waakzaam in de sprints en bij hem net iets extra.”

De sprinter kijkt erg uit naar zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk. “Ik heb een nare tijd achter de rug gehad. Maar als je uit het diepste dal komt, en je klimt omhoog naar de top. Ik ben gezond, ik mag doen wat ik het liefste doe. Ik heb mijn vrienden en familie thuis en ik mag naar de Tour de France. Hoe gaaf is dat.”

Lees meer:
0 reacties