Kirsten Knip kreeg 'klap in gezicht': "Werd tien keer zo pijnlijk"

Kirsten Knip
Kirsten Knip Foto: © Orange Pictures

Kirsten Knip baalt nog altijd enorm dat ze vorig jaar buiten de selectie van het nationale volleybalteam werd gehouden voor het WK. Dit zorgde voor een flinke mentale dreun, maar inmiddels is ze terug en is haar doel om naar de Olympische Spelen te gaan.

"Het WK in eigen land stond voor mij als heel groot doel in m'n agenda", zegt ze in gesprek met de NOS. "Daar wilde ik bij zijn en dat is me door de neus geboord, op een niet zo toffe manier." Na een gesprek met toenmalig bondscoach Avital Selinger had ze een raar gevoel. "Wat gebeurt hier? Waarom deze keuze en wat is dit voor communicatie? Word ik aan het lijntje gehouden?", vroeg ze zichzelf af.

"In het begin heb ik echt voor mezelf gevochten", vervolgt Knip. "Ik ben zelfs nog naar Herman Meppelink, de technisch directeur van de bond, gegaan om te praten. Dat werd me allesbehalve in dank afgenomen door de staf. Maar ik wist niet meer wat ik moest doen. Ik had al meerdere keren om uitleg gevraagd."

"Tijdens de Nations League werd me al duidelijk dat ze met die groep door wilden gaan", zegt een nog altijd teleurgestelde Knip. "Dat was wel echt een klap in m'n gezicht. Als vanaf het begin werd gezegd dat dit het plan was, had ik daar rekening mee kunnen houden. Dan had ik er anders ingestaan. Maar nu werd het uiteindelijk tien keer zo pijnlijk."

"Ik heb met een sportpsycholoog gepraat. Dat was echt heel erg nodig", aldus Knip, die niet naar het WK heeft gekeken. "Ik heb Nederland niet in actie gezien. Dat trok ik niet. Ik wilde het er niet over hebben."

Lees meer:
0 reacties