Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Klassementsambities Jumbo-Visma al overboord: "Het hield niet over"

Koen Bouwman wint voor Jumbo-Visma
Koen Bouwman wint voor Jumbo-Visma Foto: © Pro Shots

De Jumbo-Visma-wielerploeg moet na een week Giro vaststellen dat een goed eindklassement niet meer mogelijk is. De drie kopmannen, Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen staan al op geruime afstand van de top van het klassement. "De sfeer is goed, maar natuurlijk speelt het sportieve aspect een rol", zegt ploegleider Addy Engels tegen Nu.nl. “Maar vergeet niet dat we ook een schitterende etappezege op zak hebben."

Er waren vooraf twijfels omtrent het vormniveau van Tom Dumoulin. Het was echter een flinke domper dat Dumoulin al tijdens de eerste klim moest afhaken. "In de tijdrit in Boedapest had Tom al niet het gevoel dat het top ging. Maar dat het op de Etna al misging, hadden we niet verwacht. "Ook afgelopen zondag, op de Blockhaus moest Dumoulin al snel afhaken. Het hield niet over. Op zich is het nu beter dat hij wat meer tijd verliest om ruimte te krijgen. Maar als hij met de besten mee had gekund, zou dat voor zijn hoofd wel goed zijn geweest."

Sam Oomen is nu de best geklasseerde Jumbo-Visma-renner in het algemeen klassement. De klimmer staat op een twintigste plaats met een achterstand van ruim zeven minuten op de rozetruidrager Juan Pedro Lopez.

Lees meer:
0 reacties