Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Kyrgios slaat racket stuk, staakt wedstrijd en stunt in Halle

Nick Kyrgios stond woensdag tijdens het grastoernooi van Halle in het middelpunt van de belangstelling. Hij zorgde voor een enorme stunt door de nummer zes van de wereld, Stefanos Tsitsipas uit te schakelen (5-7, 6-2, 6-4), maar vooral zijn gedrag op de baan was weer eens uitzonderlijk.

De Australiër sloeg, uit frustratie, na het verlies van de openingsset zijn racket stuk, maar daar bleef het niet bij. In het begin van de tweede set kreeg hij een waarschuwing wegens het overschrijden van de tijdslimiet. Dit was voor Kyrgios onacceptabel met als gevolg dat hij op de bank plaats nam in afwachting van de hoofdscheidsrechter. Tsitsipas wachtte hier niet op en serveerde gewoon.

"Hij zei dat ik te langzaam speelde, maar statistisch gezien ben ik een van de snelste spelers”, zo verklaarde Kyrgios na afloop volgens De Telegraaf. "Ik moest steeds naar de zijlijn lopen om mijn handdoek te pakken. Er bestaat zoiets als zweet bij een temperatuur van 30 graden, daarom ging ik naar de zijkant. Ik moest mijn handen afvegen en hij gaf me een waarschuwing.”

Lees meer:
0 reacties