Leclerc gefrustreerd na crash in Miami: "Dit is onacceptabel"

Charles Leclerc stapt uit zijn Ferrari na de crash
Charles Leclerc stapt uit zijn Ferrari na de crash Foto: © Pro Shots

Charles Leclerc is behoorlijk teleurgesteld na zijn crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Hoewel er nog kansen zijn op zondag, is de kans op een overwinning sowieso al klein door de dominantie van Red Bull.

Leclerc is zoals gewoonlijk kritisch op zichzelf na de kwalificatie. "Ik ben erg teleurgesteld. Dit was dezelfde fout als vrijdag, in precies dezelfde bocht", zegt hij wanneer hem gevraagd wordt naar zijn crash door RacingNews365. "Ik weet dat de kwalificatie mijn sterkste punt is en natuurlijk neem ik meer risico in Q3. Negen van de tien keer gaat dat goed, maar nu ben ik twee keer in hetzelfde weekend tegen de muur gereden."

"Ik wil niet op dit niveau presteren. Ik ben erg teleurgesteld in mezelf. De eerste ronde in Q3 was heel goed, maar dat heeft geen zin als je de ronde niet af kan maken en je je in de laatste bocht verremt. In de tweede ronde reed ik tegen de muur. Ik ben erg boos op mezelf. De omstandigheden waren moeilijk, maar dat geldt voor iedereen. Twee dagen, twee fouten, dezelfde bocht: dat kan niet."

"Toch kijk ik uit naar morgen: ik weet zeker dat ik mezelf kan resetten, dus daar maak ik me geen zorgen over", zegt de Monegask die vanaf P7 gaat starten, mocht er niet al te veel schade is aan zijn auto.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties