Leerdam dankt Eminem en Beyoncé: "Doet iets met mijn lichaam"

Jutta Leerdam
Jutta Leerdam Foto: © Orange Pictures

Jutta Leerdam heeft een succesvol wereldbekerweekend achter de rug. De Nederlandse schaatsster won verrassend zilver op de 500 meter en greep de gouden medaille op de 1000 meter.

Leerdam jutte zichzelf op met muziek van Eminem en Beyoncé. "Die liedjes brengen me een combinatie tussen zenuwen en zelfvertrouwen, waardoor ik in de juiste focus kom", legt de 23-jarige schaatsster uit in De Telegraaf. "Dit soort muziek doet iets met mijn lichaam en bij zo'n World Cup heb ik dat ook echt nodig, omdat ik daar minder zenuwachtig voor ben dan voor een groot titeltoernooi. En voor mij geldt: hoe meer zenuwen, hoe beter ik presteer."

Leerdam luistert graag naar Break My Soul en Energy van Beyoncé. Daarnaast staat Till I Collapse van Eminem tussen haar favorieten. "Soms zet ik die liedjes in de auto al aan en zing ik keihard mee. Dan zit ik er helemaal lekker in als ik uitstap en denk ik: oké, dit gaat leuk worden. Hier in Stavanger kon dat niet, dus zette ik mijn playlist tijdens de warming-up aan."

De topsprintster is nog niet tevreden. "Blijkbaar ligt mijn basisniveau weer een stuk hoger. Ik ben sterker geworden en kan mijn kracht al relatief goed kwijt op het ijs. Dat is een mooie opsteker. Aan de andere kant gaat het allemaal nog niet vlekkeloos en zie ik nog genoeg verbeterpuntjes. Ik kan veel harder, dat is één ding dat zeker is. Maar voor nu ben ik tevreden met deze prestaties. Ik heb nog tijd zat om verder in het seizoen te groeien", aldus Leerdam.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties