Leerdam: "Weet niet waarom we zo hard om dat grapje moesten lachen"

Jutta Leerdam
Jutta Leerdam Foto: © Pro Shots

Jutta Leerdam wist zich bij het NK schaatsen voor drie afstanden te plaatsen voor het WK. Zo is ze ook geplaatst voor de 1.000 meter.

Na afloop van de 1.000 meter rit haalde Jumbo-Visma coach Jac Orie een geintje uit met Leerdam. "Ik weet het niet zeker, maar misschien ben je wel gediskwalificeerd", zei Orie.

Daarna barstte het tweetal direct in lachen uit. "Ik weet niet waarom we zo hard om dat grapje moesten lachen", zegt Leerdam na afloop tegenover NU.nl. "Misschien was het de opluchting omdat ik weer zo'n goede tijd heb neergezet. Ik denk dat Jac het toch ook wel leuk vindt dat ik elke weer laat zien dat ik een hoog niveau kan halen."

Uiteindelijk plaatste Leerdam zich voor drie afstanden voor het WK. "Ik vind het heel bijzonder dat ik bij de WK op drie afstanden mag uitkomen. Het is fijn dat ik elke keer weer aan mezelf bewijs dat ik het nog kan. Die bevestiging is erg prettig en krijg ik dit seizoen gelukkig vaak", besluit ze.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties