Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Lewis Hamilton hekelt team: "Ze lieten het vandaag aan mij over"

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © Pro Shots

Lewis Hamilton beleeft een dramatische seizoenstart met zijn Mercedes. De Brit was in Miami ook zeer ontstemd omtrent de manier waarop Mercedes met hem communiceerde tijdens de slotfase van de race.

Nadat de Safetycar in de baan was gekomen, aan het einde van de race, vroeg Mercedes aan Hamilton of hij nieuwe banden wilde. De zevenvoudig-wereldkampioen wisselde niet van rubber maar zijn teamgenoot George Russel deed dat wel. Russel maakte optimaal gebruik van zijn nieuwe banden en nam de vijfde plek van Hamilton over.

Hamilton vond het merkwaardig dat de keus voor nieuwe banden aan hemzelf werd gelaten. "Ik heb op zo'n moment geen idee waar iedereen is. Dus als het team zegt dat het mijn keuze is, heb ik niet de informatie om een beslissing te nemen", zei Hamilton naderhand tegen Sky Sports. "Daarvoor vertrouw je op het team, dat alle details heeft. Ze lieten het vandaag aan mij over en dat begrijp ik niet. Maar we hebben in ieder geval punten gepakt. Met de betrouwbaarheid van de auto zit het wel goed."

Hamilton heeft wel vertrouwen dat de problematische Mercedes dit seizoen nog verbeteringen gaat vertonen. "Ik verheug me erop om een stap vooruit te zetten, wat we tot nu toe nog niet hebben gedaan. We begrijpen nog niet zo goed waarom dat zo is, dus er is werk aan de winkel. Het is frustrerend, maar we komen er wel."

Lees meer:
0 reacties