Manhoef staat voor laatste gevecht: "Ik kom hard en ik ga hard"

Melvin Manhoef
Melvin Manhoef Foto: © Postproduktie.nl

Melvin Manhoef vecht vrijdag zijn laatste wedstrijd. In Dublin staat de 46-jarige vechter tegenover Joël Romero uit Cuba. "Ik kom hard en ik ga hard”, zo belooft Manhoef.

Het is niet zo dat Manhoef het na zijn afscheid rustig aan zal gaan doen. Hij heeft een eigen sportschool in Hoofddorp en hij staat 8 oktober in de hoek bij zijn trainingsmaatje Badr Hari die het dan op moet nemen tegen Alistair Overeem. Daarnaast organiseert hij ook de World Fighting League-evenementen. "Maar dat ik straks geen vechter meer ben, nee, dat kan ik me nog niet zo goed voorstellen”, klinkt Manhoef vertwijfeld.

Manhoef stapte meer dan honderd keer de ring in. Als geboren middengewicht van rond de 85 kilo nam hij het vaak op tegen mannen van ruim boven de 100 kilo. Hij genoot daar enorm van en het leverde veel geld en aandacht op. "Dat speelde zeker mee, maar ik vond het vooral stoer", zo legt Manhoef uit in De Telegraaf. "Soms ging het goed, soms ging het fout, maar ik ging er voor. Dat maakt je in mijn ogen een échte vechter. Het triggerde mij om als een soort David zo’n gigantische Goliath neer te slaan. Prachtig toch? Wat ik qua lengte tekort kwam, zat allemaal in mijn hart. Het maakt mij exceptioneel”

De vechtsport heeft het leven van Manhoef veranderd, maar daar heeft de vechter het liever niet over. Manhoef vindt dat zijn sport te vaak in verband wordt gebracht met de schaduwkant van de samenleving. "De vechtsport heeft mij juist goed gedaan. Ik was niets en werd iets”, aldus Manhoef.

Manhoef is vastbesloten om niet terug te komen op zijn beslissing om te stoppen met vechten. "Ik vind vechten nog steeds heel leuk, heb genoten van dit laatste trainingskamp en steeds sla ik jonge jongens neer tijdens het sparren. Ik heb het nog. Ik voel me door het trainen ook zo alive. Dat is wat deze sport met je doet. Daar heb ik altijd voor geleefd en dat ga ik missen, dat maakt het een beetje dubbel. Maar het is tijd voor de nieuwe generatie”, zo beëindigt Manhoef.

Steven Berghuis

Napoli - Ajax

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties