Marko over Verstappen: "Dan is het de groeten en is hij weg"

Helmut Marko
Helmut Marko Foto: © Pro Shots

Max Verstappen maakt ook dit seizoen weer veel indruk in de Formule 1. Zo ook op Helmut Marko, de Red Bull-topman die de Nederlandse coureur vanaf het begin meemaakte in de sport.

"Het is mooi om te zien hoe Max zich heeft ontwikkeld, vanaf het moment dat we ons eerste serieuze gesprek hadden op zijn vijftiende", tekent het Algemeen Dagblad op uit zijn mond. "Hoe toegewijd hij is geworden. Er staat nog steeds dat jonge lichaam, maar wel met een heel wijze manier van denken. Een van de beste coureurs, maar nog steeds stevig met beide voeten op de grond. Als hij in de auto zit, kun je op ‘m vertrouwen. Hij levert. Maakt zelden foutjes."

"Hij is nu verdomde snel en nog steeds in staat zijn banden te sparen", is Marko lovend. "Daar slaagt hij steeds beter in en er komen meerdere aspecten bij. Zo lukt het hem om bijvoorbeeld dezelfde snelheid te halen en toch weer minder van de auto te vragen, minder hard te zijn voor de remmen. Daarbij kan hij heel goed anticiperen, hij gebruikt zijn geheugen en hersens, weet wat er nodig is."

Marko denkt niet dat Verstappen snel afscheid zal nemen van het Red Bull-team. "Als we hem een goede auto blijven geven, zie ik hem met zijn langlopende contract niet zo snel vertrekken. Maar op een dag is Max klaar, dat geloof ik. Ik zie hem niet in het middenveld rijden. Dan is het de groeten en is hij weg, zonder een slecht gevoel. Hij heeft natuurlijk geleverd. Wat hij wilde presteren, hééft hij al gepresteerd. Dat was die eerste titel. Alles wat nu nog komt is extra", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties