Marko ziet in Verstappen beste coureur ooit: "Ja, heel duidelijk"

Helmut Marko
Helmut Marko Foto: © Pro Shots

Niet Sebastian Vettel maar Max Verstappen is de beste coureur met wie Helmut Marko samwerkte. Hij geniet van het talent van de Nederlander.

"Ja, heel duidelijk. Na het winnen van het wereldkampioenschap heeft hij soevereiniteit gekregen, zónder snelheid te verliezen. En hij is nog sneller met minder risico en minder materiaalslijtage", vertelt Helmut Marko bij De Telegraaf.

Hij ziet dat Verstappen op het prolongeren van zijn titel afstevent. "We moeten nog drie of vier races winnen als de krachtsverhoudingen zo blijven. Als Mercedes op eigen kracht nog voor de overwinningen kan vechten, zou dat beter zijn voor ons en slechter voor Ferrari. Want Ferrari moet optimaal scoren om een kans te maken.”

Overigens vindt hij Ferrari niet slechter dan Red Bull. "Afgezien van Barcelona stonden we dit seizoen altijd op gelijke voet met Ferrari. Vaak besliste de vorm van de dag wie er uiteindelijk vooraan lag - afgezien van strategische of technische problemen, die we veel minder hebben. We lopen misschien maar een beetje achter in de individuele ronde."

Steven Berghuis

Napoli - Ajax

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties