Martens wijst naar Leerdam: "Jezelf financieel makkelijk maken"

Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Het leven van Lieke Martens stond flink op z'n kop na het succesvolle EK van 2017. De aanvalster van de OranjeLeeuwinnen stond daarna volop in de spotlights. Daardoor werd ze wel beperkt in haar vrijheid.

"Toen Benjamin (van Leer, red.) en ik een relatie kregen, was dat lastig. Ik zat geregeld in het vliegtuig naar Nederland om hem te kunnen zien. Dan vloog ik liever met Vueling, omdat ik wist dat er meer Spanjaarden in het vliegtuig zaten, dan met Transavia", vertelt Martens in gesprek met Helden. Op een gegeven moment ging het stel ook niet meer uit eten. "Omdat ik dan steeds werd aangesproken."

"Voor de fans wil ik eigenlijk altijd tijd maken, maar als je elkaar maar anderhalve dag ziet, dan wil ik dat moment even koesteren. Dan bleven we thuis en hoefde ik niemand teleur te stellen", vervolgt de aanvalster, die een piek kende op sociale media. "Maar ik had er nog veel meer uit kunnen halen", geeft Martens aan. Zo kijkt ze bijvoorbeeld naar een Jutta Leerdam, die geen problemen lijkt te hebben met alle schijnwerpers.

"Ik vind het wel goed zo, ben voetbalster. En niet dat dat nou het belangrijkste is, maar ik begrijp Jutta wel, door in social media te investeren kun je het jezelf financieel ook makkelijk maken voor de tijd na je sportcarrière", weet de OranjeLeeuwin. "Ik denk niet dat ik nog heel hard hoef te werken na het voetbal. Ik mag in mijn handjes knijpen dat ik een van de weinigen ben die dat kan, ik hoop dat er nog velen volgen."

Lees meer:
0 reacties