Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Mathieu van der Poel realistisch: "Daar kan ik wel mee leven"

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel Foto: © Orange Pictures

Ook in de 17e rit van de Giro d'Italia eiste Mathieu van der Poel een hoofdrol op. Hij begon samen met Gijs Leemreize met anderhalve minuut voorsprong aan de slotklim en begon heel hard te klimmen.

"Ik voelde me goed vandaag. Ik was alleen aan het hopen dat het ging blijven regenen en fris blijven", blikt Van der Poel terug tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was de eerste keer dat de temperatuur weer een beetje normaal was, en dat ligt me toch net iets beter. Ik heb ook het geluk dat ik in de afdaling mijn ding kan doen.

"Eigenlijk is het meestal de bedoeling om met een goede groep vooraan te geraken, om aan het einde rustig aan te kunnen doen. Maar vandaag voelde ik me wel goed, dus dan heb ik het eens geprobeerd", zegt hij, al was dit niet het plan. "Maar het tempo lag op de eerste klim heel hoog. We reden met een goede groep weg, en dan voelde ik me heel de dag wel best oké. Dat ik niet win, daar kan ik wel mee leven. Het is ook niet dat ik er heel dicht bij was of zo", aldus Van der Poel.

Lees meer:
0 reacties