Max Verstappen: "Een genot om in een auto als deze te rijden"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Orange Pictures

Max Verstappen behaalde zondagmiddag in Spanje zijn veertigste F1-zege uit zijn loopbaan. Na afloop was de tweevoudig wereldkampioen lovend over zijn Red Bull.

"Het is een groot genot om in een auto zoals deze te rijden. Dat werd vandaag maar weer eens duidelijk", zo liet Verstappen na de finish weten. Met schijnbaar groot gemak schreef hij de Grand Prix van Spanje op zijn naam. De voorsprong op nummer twee Lewis Hamilton was liefst 24 seconden.

Alleen bij de start had Verstappen het even lastig om de Ferrari van Sainz achter zich te houden. "We zagen veel verschillende strategieën en voor het overgrote deel van de race hadden wij ook de juiste strategie. Ik begon op de hardere compound, dus ik wist dat de start misschien wat lastig zou worden. Buitenom in bocht een is het altijd lastig, maar gelukkig ging het goed."

Ook in de WK-stand liep hij weer verder weg bij teamgenoot Sergio Perez die genoegen moest nemen met een vierde plek in Spanje. "We hadden een goed weekend en dat zie ik graag. Hopelijk kunnen we dat vasthouden", besluit Verstappen bij Racingnews365.

Lees meer:
0 reacties