Max Verstappen-fan had last van intimidatie: "Er wordt gefloten"

De Grote Prijs van Oostenrijk had een waar Oranje-feest moeten worden. Dat is niet helemaal gelukt doordat Max Verstappen naast de winst greep, maar ook een aantal Nederlandse fans gedroeg zich niet.

Met name vrouwelijke supporters stellen namelijk dat ze zich geïntimideerd voelen rond de Grand Prix van Oostenrijk. Er wordt gesproken over, onder meer, racistische en seksistische beledigingen. "Ik denk niet dat het van vandaag of gisteren is", reageert verslaggever Erik van Haren van De Telegraaf.

GP van Oostenrijk
F1-fans misdragen zich bij GP van Oostenrijk: "Het is afschuwelijk" Lees ook

"Ik denk dat het al langer aan de gang is. Het is ook iets van de samenleving. Die 50.000 tot 60.000 Nederlanders bij elkaar, daarbij zie je ook heel veel vriendengroepen. Ik heb best wel wat vrouwen gesproken, ook bij teams, die denken: het lijkt wel of sommige mannen voor het eerst een vrouw hebben gezien", aldus Van Haren.

Een vrouwelijke Max Verstappen-fan beaamt dat. "Ja, ik hoorde het wel veel", vertelt de blondine. "Er wordt veel gefloten, ook naar mij toe. Maar ik vind het niet heel erg, er zijn niet zoveel vrouwen dus blijkbaar doen ze dat dan. Maar het is wel een beetje ongemakkelijk. Ik reageer er meestal niet op."

Lees meer:
0 reacties