Max Verstappen wint chaotische GP Australië achter safetycar

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Na een eerste plek in Bahrein en een tweede plek in Saudi-Arabië, is het Max Verstappen weer gelukt om een race te winnen. In een chaotische GP van Australië kwam de Limburger als eerste over de finishlijn.

Max Verstappen blijft op de eerste plaats van het wereldkampioenschap staan, na zijn overwinning in Australië. Het is bovendien de eerste keer dat de Limburger de Australische GP weet te winnen, al leek het na een slechte start moeilijk te gaan worden.

Verstappen startte vanaf pole position, maar werd direct ingehaald door Mercedes-coureurs George Russel en Lewis Hamilton. Vervolgens ontstond er al vroeg in de race de nodige chaos. Zo viel Charles Leclerc uit, nadat hij door een touché in de grindbak belandde. Kort hierna crashte ook oud-teamgenoot van Verstappen, Alex Albon, waarna de wedstrijd werd stilgelegd. Er kwam een staande restart, waarbij Verstappen alleen nog Hamilton voor zich duldde. Deze werd echter in de twaalfde ronde gepasseerd, waarna de Nederlander op afstand kon rijden. Tijdens deze fase viel ook George Russell uit met motorische problemen.

Het bleek echter nog niet klaar met de chaos, want door een crash van Magnussen drie ronden voor het einde van de race, was er opnieuw een staande start. Deze staande start eindigde in een totale chaos, waarbij beide Alpines crashten, Alonso en ook de AlphaTauri van Nyck de Vries. Met nog één ronde te gaan, besloot de wedstrijdleiding een rijdende herstart achter de safetycar uit te voeren. Hierdoor won Verstappen de race voor Hamilton en Alonso.

In de stand is Verstappen nu uitgelopen tot een voorsprong van 15 punten ten opzichte van Pérez. Op zondag 30 april, wordt in Azerbeidzjan de volgende Grand Prix gereden.

Lees meer:
0 reacties