"Mercedes raakte gewend aan derde plaatsen dat was supergevaarlijk"

Toto Wolff
Toto Wolff Foto: © Pro Shots

Mercedes kende geen goed seizoen in seizoen 21/22. Teambaas Toto Wolff is van mening dat het gevaarlijk is dat Mercedes het gevoel van winnen aan het kwijtraken is, maar het verbaasde hem daarentegen niet dat ze zo ondermaats presteerde.

"Ik wou dat het anders was geweest, maar helaas is het een normale cyclus in de internationale sport," vertelt de Oostenrijker in gesprek met Kurier. "Dat de tegenslag eraan zat te komen, was duidelijk. Nu is het aan ons dat 2022 een uitschieter blijft en niet het begin van een nieuw tijdperk."

De enige eerste plaats die Mercedes pakte in Brazilië was heel waardevol. "Het menselijk hoofd is een interessant iets. Als je vaak vijfde wordt, voelt de derde plaats als een schot in de roos. Maar dat is voor ons niet genoeg. We vechten tegen deze tevredenheid."

"En daarom was het zo belangrijk dat we vorig jaar die ene race wonnen," vertelt de Mercedes-teambaas verder. "Ik dacht dat het er niet toe deed, maar het herinnerde ons eraan hoe onvergelijkbaar het is om aan de top te staan. Tegelijkertijd heeft het afgelopen jaar ons pijnlijk laten zien hoe snel het kan gaan," aldus Toto Wolff.

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties