'Merijn Zeeman benaderd door Eredivisie-club': "Hij was vereerd"

Merijn Zeeman bij Team Jumbo-Visma
Merijn Zeeman bij Team Jumbo-Visma Foto: © Orange Pictures

FC Twente hoopt binnenkort een opvolger voor algemeen directeur Paul van der Kraan te kunnen presenteren. Jan Dirk van der Zee, de directeur amateurvoetbal van de KNVB, leek de gewenste kandidaat, maar door zijn naam kan een streep.

"Ja, net als Erwin van de Looi komt hij niet bij FC Twente", bevestigt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Dus die soap is er nog steeds. De naam van Merijn Zeeman is ook al langsgekomen. Maar hij wilde nog niet. Ik geloof dat hij wel vereerd was, maar het nog iets te vroeg vond. Dat heb ik gehoord."

"Dat is een goede", reageert collega Ralph Blijlevens. Zeeman is sportief directeur van wielerploeg Jumbo-Visma, waar de 44-jarige bestuurder sinds 2012 werkzaam is. Vanaf 2016 is Zeeman eindverantwoordelijk voor het sporttechnisch beleid bij de succesvolle wielerploeg. Hij werd op zijn 23ste de jongste ploegleider bij Nederland en werkte voor zijn tijd bij Jumbo-Visma bij Skil-Shimano.

"Hij heeft heel veel contact met Erik ten Hag", weet Ten Voorde. "Ten Hag heeft daar in de keuken gekeken bij Jumbo-Visma en andersom Zeeman ook in de tijd bij Ajax. Dus hij heeft wel wat met voetbal", aldus Ten Voorde, die denkt dat er ook een streep door de naam van Jeroen Bijl als nieuwe algemeen directeur van FC Twente kan. "Die schijnt het ook weer niet te worden. Al met al is er nog steeds geen nieuwe directeur. Dat is inmiddels toch wel een soap."

Lees meer:
0 reacties