Michael van Gerwen lacht: "Dat kan gebeuren met zo'n groot hoofd"

Michael van Gerwen gaat naar de tweede ronde van het World Matchplay in het Engelse Blackpool na zijn zege (10-7) tegen Adrian Lewis, maar de Nederlandse darter was na afloop niet echt tevreden.

"Ik haalde absoluut niet mijn beste niveau, maar de winst was vanavond het belangrijkste", sprak 'Mighty Mike' na afloop bij Viaplay. "Ik voelde me de hele dag niet geweldig en had zware hoofdpijn. Dat kan gebeuren met zo'n groot hoofd als dit. In de volgende ronde kan het alleen maar beter gaan", lacht Van Gerwen, die vorige maand een operatie aan zijn pols heeft ondergaan.

"Het was een risico om die operatie net voor de World Matchplay te doen, ik wist niet of ik tijdig klaar zou zijn", legt hij uit. "Maar het was wel nodig, anders zou ik er mogelijk nog veel meer last van hebben", vervolgt de 33-jarige Nederlander, die in de volgende ronde Joe Cullen treft. "Joe is een geweldige speler, al is hij niet altijd even constant. Als ik mijn niveau wat kan optrekken wordt het een heel goede wedstrijd."

Uitslagen zondag 17 juli

Middagsessie (vanaf 14 uur)
Dirk van Duijvenbode - Ryan Searle 10-8
Danny Noppert - Brendan Dolan 10-6
Gary Anderson - Daryl Gurney 7-10
Michael Smith - Andrew Gilding 11-9

Avondsessie (vanaf 20.30 uur)
Joe Cullen - Damon Heta 10-2
James Wade - Martin Lukeman 10-4
Michael van Gerwen - Adrian Lewis 10-7
Luke Humphries - Nathan Aspinall 5-10

Lees meer:
0 reacties