Middelkoop geniet: "Winnen van één van de legendes van de sport"

Matwé Middelkoop
Matwé Middelkoop Foto: © Pro Shots

Het Nederlandse Davis Cup-team heeft afgelopen week veel indruk gemaakt. De Nederlandse tennissers plaatsten zich op overtuigende wijze voor de finaleweek van de Davis Cup door Kazachstan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten te verslaan.

Matwé Middelkoop geniet met volle teugen van het landentoernooi, ondanks dat hij met zijn 39 jaar al aardig op leeftijd is. "Als jongetje zag ik op een korrelige televisie de generaties voor mij spelen, ergens in Uruguay ofzo. Ik dacht: wauw, dat wil ik ook. ATP-toernooien, dat interesseerde je toen helemaal niet, spelen voor je land is het hoogst haalbare", zegt Middelkoop in het Algemeen Dagblad.

"Dat vind ik op mijn 39ste nog steeds", vervolgt de routinier. "Je ziet het bij iedereen hier: Davis Cup doet iets met je. Die onderlinge euforie is het mooist, er komt een moeilijk uit te leggen energie vrij. Kijk, veertig weken per jaar reis je als tennisser vooral alleen. Verlies je, dan is er volgende week weer een soortgelijk toernooi. Dit is totaal anders."

Middelkoop genoot vooral van de dubbelzege tegen Groot-Brittanië. Voor vijfduizend Britse fans en een aantal Nederlandse supporters versloeg hij met Wesley Koolhof in Glasgow het duo Andy Murray en Joe Salisbury. "Het teamgevoel is zo groot dat je bijna niet slecht kunt spelen", meent Middelkoop. "Als je veel voor elkaar over hebt, is dit het resultaat. Winnen van één van de legendes van de sport, ik voel me gezegend. Dit zal ik niet snel vergeten."

Lees meer:
0 reacties