"Moeten over Max gaan praten alsof hij een van de grootsten ooit is"

Max Verstappen na de GP van Canada
Max Verstappen na de GP van Canada Foto: © Pro Shots

Op zondagavond won Max Verstappen de GP van Canada. Het betekende de 100ste Formule 1-zege voor Red Bull Racing en de 41ste zege voor Verstappen. Hiermee staat hij op gelijke hoogte met Ayrton Senna.

"Ik denk dat die statistieken achter de schermen heel veel voor hem betekenen", vertelt Christian Horner tegen het Algemeen Dagblad. "Max is er alleen niet de persoon naar om voor zoiets op en neer te springen op het podium. Hij houdt van racen, scheuren in de auto. Daar geeft hij alles."

Na afloop van de race vertelde Verstappen grappend dat 200 zeges het nieuwe doel is geworden. "Het laat zien waar hij op dit moment in zijn hoofd is", reageert Horner. "Nog altijd maar 25 jaar oud, maar hij heeft 41 races gewonnen. Twee wereldkampioenschappen. Ongelooflijke prestaties. Al heb ik meteen na de race ook tegen hem gezegd over de radio dat Adrian (Newey, de topontwerper van Red Bull, red.) er nog veel meer heeft. Die won hier zijn 200ste race, dus Max heeft nog wel een beetje in te halen."

De overwinning betekende dus ook de 41ste overwinning van Verstappen, hetzelfde aantal als Ayrton Senna behaalde. Bovendien lijkt de Limburger af te stevenen op zijn derde wereldtitel. "Ik denk dat we nu al wel over Max moeten gaan praten alsof hij zelf ook een van de grootsten ooit is", besluit Horner.

Lees meer:
0 reacties