Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Nadal baalt van blessure: "Soms is de pijn echt niet te harden"

Rafael Nadal baalt van zijn blessure
Rafael Nadal baalt van zijn blessure Foto: © Pro Shots

Rafael Nadal weet nog niet of hij op tijd fit is om mee te doen aan Roland Garros. De beste gravelspeler aller tijden, die het zogeheten Müller-Weiss-syndroom heeft, baalt van zijn zelfzame voetafwijking.

“Ik ben niet geblesseerd, ik ben een speler die met zijn blessure leeft", legt hij uit op de website van Het Nieuwsblad. "Soms voel ik niets aan mijn voet, soms is de pijn echt niet te harden. Sinds mijn comeback speelt mijn voet weer op", baalt Nadal.

“Ik moet goed bewegen om op topniveau te halen, en dat kan ik niet op dit ogenblik", vervolgt hij teleurgesteld. "Zelfs al heb ik veel ervaring, dat is moeilijk te aanvaarden. Zeker omdat ik het gevoel heb dat ik weer beter aan het spelen was", aldus Nadal.

“Ik neem mijn dokters mee naar Roland Garros, om sneller te kunnen ingrijpen als het nodig is. En zowel in goede als in slechte dagen moet je alles positief benaderen. Ik moet de blessure aanvaarden, zal blijven vechten. Ik weet op dit ogenblik niet of ik nu moet rusten of net moet trainen. Maar ik heb wél een doel, en dat is Roland Garros spelen. Ik blijf dromen. Misschien gaat het binnenkort toch weer beter.”

Lees meer:
0 reacties