Het laatste sportnieuws, foto's en video's

NBA-coach Kerr woedend op politiek: "Er zijn kinderen vermoord"

Steve Kerr
Steve Kerr Foto: © Pro Shots

Naar aanleiding van het bloedbad op een basisschool in Texas, waarbij negentien kinderen werden gedood, weigerde Steve Kerr, coach van de Golden State Warriors, te praten over basketbal. Voorafgaand aan de conferencefinalewedstrijd tegen Dallas Mavericks hield hij een emotioneel betoog, waarin hij pleitte voor een strengere wapenwet.

"Alle basketbalvragen doen er niet toe”, zo begon Kerr zichtbaar geëmotioneerd aan de persconferentie. "In de afgelopen tien dagen zijn er zwarte bejaarden vermoord in een supermarkt in Buffalo en zijn er Aziatische kerkgangers vermoord in Zuid-Californië. Nu zijn er kinderen vermoord op school. Wanneer gaan we iets doen?”, vroeg de coach zich af, terwijl hij met zijn handen op zijn tafel sloeg en vocht om zijn trainen te bedwingen. "Ik ben het zo beu om hier te staan en mijn medeleven te betuigen aan de verwoeste gezinnen. Ik ben ook die minuten stilte zat. Het is genoeg geweest!”

De Amerikaanse coach Kerr, wiens vader in de jaren 80 werd doodgeschoten, deed een dringende oproep op de senatoren, zo meldt De Telegraaf. "Ik vraag jullie, senatoren die weigeren iets te doen aan het geweld, de schietpartijen op scholen en de schietpartijen in supermarkten. Ik vraag jullie: gaat jullie eigen verlangen naar macht boven het leven van onze kinderen en onze ouderen en onze kerkgangers? Want zo ziet het eruit. Dat is wat we elke week doen.”

"We worden gegijzeld door vijftig senatoren in Washington die weigeren om zelfs maar te stemmen over wijzigingen omdat ze hun eigen macht willen behouden. Terwijl 90 procent van de Amerikaans bevolking scherpere controles wil, vinden zij hun machtspositie belangrijker dan de levens van kinderen en ouderen. Ik ben daar helemaal klaar mee. Ik heb er genoeg van!”, verkondigde de trainer, waarna hij de zaal verliet.

Lees meer:
0 reacties