Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Nederlandse topdarters verenigd: "Een droom om in een team te spelen"

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld Foto: © Pro Shots

Sportmarketeer Chris Woerts heeft een dartteam opgezet waarin vijf Nederlandse topdarters zijn verenigd. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode zullen vanaf donderdag samen het TOTO Dart Kings team vormen.

De vijf darters zullen de komende drie jaar tijdens alle toernooien onder deze teamnaam optreden. Het doel is dat de vijf spelers elkaar opstuwen tot grote prestaties. “Wat in het schaatsen kan met individuele sporters in een team, moet ook lukken in het darts. Daar ben ik altijd van overtuigd geweest”, legt Chris Woerts, sportmarketeer en oprichter van het team uit in De Telegraaf.

Van Gerwen hoopt dat de samenwerking hem help om terug te keren naar de nummer 1 positie op de wereldranglijst. “Het afgelopen jaar ben ik mijn nummer 1-positie op de wereldranglijst kwijtgeraakt. Deze wil ik dolgraag terugveroveren. Door samen in één team te stappen waarin veel ervaring en talent zit, denk ik dat we allemaal beter kunnen gaan presteren. En ik weer terug kan komen daar waar ik hoor: op plek 1.”

Ook ‘Barney’ is enthousiast over het nieuwe team. “Het is voor mij altijd een droom geweest om in een team te spelen. Dit is nu mogelijk met TOTO Dart Kings, met daarin allemaal jongens die strijden voor de prijzen. Dat geeft mij inspiratie om dit ook weer te doen. Ik hoop met mijn ervaring ook een steentje bij te dragen aan het team. Trots dat ik hier onderdeel van mag zijn.”

Lees meer:
0 reacties