Nick Kyrgios had zelfmoordgedachtes: "Mijn arm stond vol littekens"

Nick Kyrgios
Nick Kyrgios Foto: © Pro Shots

Voor Nick Kyrigos was Wimbledon 2019 een zware periode in zijn leven. Hij vertelt daarover in de Netflix- documentaire Break Point.

Kyrgios geeft aan wat er toen in zijn hoofd omging. "Ik had zelfmoordgedachten en kwam niet buiten, laat staan spelen voor miljoenen mensen. Ik was eenzaam, depressief, negatief, dronk te veel alcohol, gebruikte drugs en duwde vrienden en familie weg. Het voelde aan alsof ik met niemand kon praten en niemand kon vertrouwen."

De 28-jarige Australiër droeg tijdens dat toernooi een lange witte mouw om zijn rechterarm. Men dacht dat dit was om ondersteuning te bieden, maar de werkelijke reden was een stuk duisterder. "Mijn arm stond vol littekens. Daarom droeg ik die ‘sleeve’, om alles te verbergen. En ik dacht er echt over na of ik nu zelfmoord wilde plegen. De dag na die partij werd ik wakker en zag mijn vader op mijn bed zitten huilen. Dat was een wake-up-call voor mij. Ik wist dat het zo niet verder kon. Ik eindigde uiteindelijk op een psychiatrische afdeling in Londen, om mijn problemen onder ogen te zien."

Gelukkig gaat het nu een stuk beter. "Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik mezelf helemaal heb veranderd en een heel andere kijk heb op alles. Ik beschouw niets meer als vanzelfsprekend. Dit leven is wondermooi. Ik moest mezelf daarvoor wel wat oppeppen. Mijn relatie met mijn familie herstellen. En opnieuw wat gezondere basics installeren: een dieet, beter slapen en gewoon wat meer trainen", aldus Kyrgios.

Lees meer:
0 reacties