Noppert: "Had niet per se liever met Michael van Gerwen gegooid"

Danny Noppert
Danny Noppert Foto: © Pro Shots

Nederland begint zaterdagavond aan de World Cup of Darts. Michael van Gerwen ontbreekt op het landentoernooi voor koppels. De beste Nederlandse darter moest afzeggen na een tandheelkundige ingreep.

Daarom wordt Nederland in Frankfurt vertegenwoordigd door Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode. Noppert vindt het geen probleem dat hij niet met Van Gerwen gooit. "Ik heb in het verleden met beiden gespeeld op dit toernooi en ik kan met allebei goed opschieten", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik vind het even prettig om met Dirk te gooien dus het is niet dat ik per se liever met Michael had gegooid. Het is rot voor Michael, maar mooi voor Dirk. Nee, ik baal hier niet van."

Volgens Noppert is het wel belangrijk dat je het als teamgenoten goed met elkaar kunt vinden. "Je moet dat teamgevoel hebben. Vorig jaar ging dat ook goed. Zijn we nog samen met het stepje door Frankfurt gegaan. Dan heb je toch even die klik met elkaar. Dat heb je wel nodig."

"Zonder chemie win je normaal gesproken ook van de mindere landen, maar tegen de toplanden, in de potten waarin het er écht om gaat, kan het een verschil maken", vult Van Duijvenbode aan. "Het is ook belangrijk om naar de dubbel van je koppelmaat toe te werken. In dit geval moet ik op belangrijke momenten naar dubbel 20 toewerken in plaats van mijn eigen favoriete dubbel 16."

Lees meer:
0 reacties