Nyck de Vries definitief in Formule 1? "Zo ver zijn we nog niet"

Nyck de Vries
Nyck de Vries Foto: © Orange Pictures

Nyck de Vries hoopt voor komend seizoen een stoeltje te bemachtigen in de Formule 1. De Nederlandse coureur was al kandidaat bij Williams en test komende week voor Alpine, maar staat ook hoog op het verlanglijstje van Alpha Tauri. Er is echter nog geen duidelijkheid over zijn toekomst.

De interesse van Alpha Tauri is serieus. "Zoals de media al was opgevallen heb ik deze week in Graz een gesprek gehad met Helmut Marko over de toekomst. Dat zijn de feiten", laat De Vries weten bij de talkshow Humberto op RTL 4.

De Vries gaat daarnaast deze week testen voor Alpine op de Hungaroring. Het Franse team heeft nog een stoeltje over naast Esteban Ocon na het vertrek van Fernando Alonso. De Vries maakte bij de Grand Prix van Monza veel indruk als vervanger van Alexander Albon voor Williams en dus heeft ook die ploeg interesse.

De Nederlander is echter nog niet zeker van een stoeltje. "Ik weet niet helemaal of ik in zo'n luxe situatie zit waarin ik letterlijk kan kiezen, grotendeels gaat het toch buiten mijn macht om", licht hij toe. "En omdat in deze sport niet alles om prestaties draait, kan ik niets verzekeren. Maar gelukkig is er momentum en er is plaats op de grid. Er zijn kansen en mogelijkheden. Waar ik ook permanent een stoeltje zou kunnen bewerkstelligen, daar ben ik zeer content mee. Maar zo ver zijn we nog niet."

Lees meer:
0 reacties