Nyck de Vries kritisch: "Levens verliezen is onacceptabel"

Nyck de Vries
Nyck de Vries Foto: © Orange Pictures

Dilano van 't Hoff verongelukte afgelopen zaterdag tijdens een horrorcrash op Spa-Francorchamps. Het 18-jarige racetalent werd tijdens de Formula Regional European Championship (FRECA) na een spin geramd door Adam Fitzgerald en overleed.

Nyck de Vries was actief bij de Formule 1 in Spielberg toen hij hoorde van het vreselijke ongeluk. "Ik heb deze crash niet gezien, en dat hoef ik ook niet", aldus de AlphaTauri-coureur in De Telegraaf. "Echt verschrikkelijk. Ik hoorde het direct na de sprintkwalificatie en verstijfde echt. Helaas worden we op dit soort momenten herinnerd aan het risico van de sport. Op dit moment gaan onze gedachten vooral uit naar zijn nabestaanden."

De coureur snapt dat er ook vraagtekens worden gezet bij de veiligheid van Spa-Francorchamps. "Ik vind dat wel een terecht statement. Als ik het goed heb waren de omstandigheden vrij extreem en was het ook heel laat in de race", doelt De Vries op het feit dat de race nog werd herstart, vlak voor het verstrijken van de tijd.

"Zoals ik al zei wil ik de beelden niet zien en laat ik de analyse aan de experts over, maar ik vind dat we dit als sport heel serieus moeten nemen en ervan moeten leren", vervolgt de coureur uit Sneek. "Hopelijk kunnen er veranderingen worden toegepast waardoor we dit soort situaties kunnen voorkomen in de toekomst. Dat is de eerste prioriteit."

"We willen altijd een show geven en zijn erop gebrand om snel te racen, maar het is niet voor niets dat er soms conservatief wordt gehandeld bij extreme omstandigheden. Het zicht is dan zó slecht. Levens verliezen is onacceptabel. Je merkt dat de hele autosportwereld één is op zo’n moment. En voor ons staat hij nog iets dichterbij, omdat we hem wel kennen en hij ook voor een Nederlands team reed. Echt heel erg dit."

Lees meer:
0 reacties