Nyck de Vries-ontslag terecht? "Hij heeft geen enkele keer verrast"

Nyck de Vries
Nyck de Vries Foto: © Orange Pictures

Nyck de Vries werd na tien races al ontslagen bij Formule 1-team AlphaTauri. Sommigen vinden het vertrek van de Nederlandser wel erg snel, maar voormalig F1-coureur Phillipe Alliot niet. De oud-coureur, die tussen 1984 en 1994 actief was, van McLaren vindt dat De Vries genoeg tijd en kansen heeft gehad.

Alliot geeft aan dat in zijn tijd rookies ook weinig tijd kregen om zich te bewijzen. "Toen hadden we geen simulatoren, dus als nieuwkomer moest je alles zelf op de baan uitvinden", zegt Alliot tegen Auto Hebdo. "Toen was zes maanden ook genoeg om te laten zien wat je in je had. Nu zien ze dat door de technologie veel sneller."

"Hij heeft me geen enkele keer verrast. Je teamgenoot is je eerst concurrent. Je hoeft hem niet meteen in de race te verslaan, maar over één ronde moet je er snel bij kunnen zitten, en dat deed hij niet." Alliot vindt het ontslag van De Vries meer dan terecht. "Als je jezelf tijdens de kwalificatie niet kunt bewijzen, is het alleen maar pure tijdverspilling om iemand aan te houden."

Lees meer:
0 reacties