Nyck de Vries ontslagen: "Dit wilde Horner in het persbericht"

Twee races voor de zomerstop is het einde verhaal voor Nyck de Vries bij AlphaTauri. Red Bull-adviseur Helmut Marko zag het niet meer in hem zitten en schuift Daniel Ricciardo naar voren als zijn vervanger. Formule 1-verslaggever Erik van Haren kon aan het persbericht van Red Bull zien dat deze keuze pas deze week is gemaakt.

"Je zag aan het persbericht van Red Bull dat deze deal snel in elkaar is geflanst", zegt Van Haren bij De Telegraaf. "Er stond ook maar één nietszeggende quote in van Ricciardo zelf. Teambaas Christian Horner wilde zelf heel graag dat er in het persbericht zou staan dat Ricciardo uitgeleend wordt aan AlphaTauri, en in het contract staat nog steeds dat Ricciardo derde coureur is van Red Bull."

"Hij is dus voor de rest van dit seizoen uitgeleend aan AlphaTauri. Hij heeft niet voor volgend seizoen getekend, dus hij moet het nu echt waarmaken. Helmut Marko hoopt dat door de komst van Ricciardo er meer schwung komt in het team, want het gaat dit jaar heel slecht met AlphaTauri", aldus Van Haren.

Lees meer:
0 reacties