Nyck de Vries voelt geen extra druk: "Ik maakte te veel fouten"

Nyck de Vries in Miami
Nyck de Vries in Miami Foto: © Pro Shots

Het Formule 1-seizoen van Nyck de Vries gaat nog niet over rozen. De Nederlandse coureur vreest nog niet voor zijn stoeltje, ondanks de tegenvallende prestaties in de eerste vijf races van dit seizoen.

In de media wordt er getwijfeld aan de toekomst van De Vries bij AlphaTauri. "Dit is geen verrassing voor me", zegt De Vries tegen Racingnews365. "Deze sport is altijd al zo geweest. Dus ik geloof niet dat er een verschil is met mijn positie in vergelijking met aan het begin van het seizoen. Je moet altijd presteren en altijd goede resultaten leveren. Zo werkt het al mijn hele carrière."

"Ik denk echt niet dat er meer druk is dan normaal", vervolgt De Vries. "Het enige verschil is dat er in de Formule 1 gelijk speculatie en verhalen ontstaan." Wel geeft hij toe dat hij vindt dat hij teveel fouten heeft gemaakt: "Ik ben daar heel open over. De snelheid was daar, maar ik maakte te veel fouten om dat om te kunnen zetten in een goed resultaat." Volgens de coureur is fouten maken onderdeel van het leerproces: "Soms werkt het, soms werkt het niet. We zijn allemaal mensen, we maken fouten en we gaan door."

De Vries laat zich in elk geval niet beïnvloeden door verhalen in de media. "Ik probeer geen media te lezen tijdens en rondom de weekenden", zo legt hij uit. "Ik denk namelijk niet dat het mij zou helpen. Ik weet wel van een paar dingen af, maar dat is dan omdat mensen mij berichten sturen. Ik heb zelf niets gelezen."

Lees meer:
0 reacties