"Om mij op laatste moment uit WK-selectie te gooien kwam keihard aan"

Jamile Samuel tussen Tasa Jiya en Lieke Klaver
Jamile Samuel tussen Tasa Jiya en Lieke Klaver Foto: © Pro Shots

Jamile Samuel begint met revanchegevoelens aan de EK atletiek in München. De 30-jarige atlete miste vorige maand de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene nadat ze door Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie op een bruuske manier uit de selectie werd gezet.

Samuel heeft al sinds 2013 rugklachten en besloot daarom een estafettewedstrijd in Stockholm over te slaan. "Als ik dat wel had gedaan had ik geen tijd meer gehad om vlak voor het vertrek naar Amerika nog naar mijn eigen fysiotherapeut te kunnen gaan", legt ze uit in gesprek met De Telegraaf. "Ik wilde per se naar mijn eigen fysiotherapeut gaan zodat ik honderd procent fit zou zijn op de estafette trainingsstage en de WK. Daarom had ik besloten om niet naar Stockholm te gaan. Ik ken mijn lichaam als de beste en weet echt wel wanneer ik een stapje terug moet doen."

"Ik vond het gewoon een verstandige keuze van mijzelf", aldus de Amsterdamse, wiens beslissing duur kwam te staan. "Om mij op het laatste moment uit de WK-selectie te gooien kwam keihard aan. En gezien de matige resultaten op de WK, waar ze bij de estafetteploeg niet eens een reserve voor handen hadden, denk ik dat mijn uitsluiting een verkeerde keuze was van de bond. Ik wilde alleen maar zo goed en fit mogelijk mee naar Amerika."

Samuel aast nu op revanche bij het EK in München. "Ik ga heel hard lopen op de EK", zegt de atlete, die ook al vooruit kijkt naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. "Als ik daar nou eens een medaille zou kunnen halen, dat is mijn ultieme droom. Maar ik ben realist. Ik ben nu helemaal aan het trainen voor de EK. In München hoop ik mijn gram te halen."

Lees meer:
0 reacties