Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Ontlading Van Gerwen na winst: "Afgelopen maanden hebben pijn gedaan"

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen Foto: © Pro Shots

Ondanks dat hij alles heeft gewonnen dat er in dartwereld te winnen valt, was de uitgelatenheid bij Michael van Gerwen na het winnen van de Premier League enorm. Maandagavond in Berlijn won 'Mighty Mike' in een thriller met 11-10 van Joe Cullen.

"Wat een finale”, zo vertelde Van Gerwen in De Telegraaf. "Deze finale had écht alles in zich. Drama, goede scores, hoge finishes.” Voorafgaand had de 33-jarige darter al aangegeven hoe belangrijk hij de wedstrijd vond: "Na het WK is dit hét toernooi dat iedere darter wil winnen”. Na afloop bevestigde hij deze uitspraak nogmaals: "Na mijn drie wereldtitels is dit een van de mooiste prijzen die ik heb gewonnen.”

Van Gerwen won inmiddels voor de zesde keer de Premier League maar dit was één van de mooiste. "Ja, samen met de eerste die ik van Phil Taylor won. In deze finale zat gewoon alles, maar vooral door waar ik vandaan ben gekomen en hoeveel gezeik ik heb gehad.”

"Ik zeg altijd dat ik de beste ben, maar als je dat dan een tijd niet laat zien, dan ga je opmerkingen krijgen en word je afgemaakt. Dat is niet gek, maar doet me natuurlijk wel iets”, zei Van Gerwen. "De afgelopen achttien maanden hebben me pijn gedaan, maar ik ben altijd in mezelf blijven investeren en blijven vechten. Daardoor kon ik vandaag weer de beste zijn.”

Lees meer:
0 reacties