Overeem blijft na schorsing hopen op gevecht met Verhoeven: "Onzin"

Alistair Overeem (l.)
Alistair Overeem (l.) Foto: © Pro Shots

Alistair Overeem is door Glory voor twaalf maanden geschorst vanwege een dopingovertreding. Volgens zijn trainer, Nick Hemmers, heeft de vechtsporter een ontstekingsremmer gebruikt voor een rugblessure waar hij mee kampte.

"We hebben kennisgenomen van het verwijderen van Alistair uit de ranking", geeft het management van Overeem aan in het Algemeen Dagblad. "Nadat de B-staal ook positief was, was het te verwachten dat zijn gevecht tegen Badr Hari naar ‘no contest’ is omgezet. Wij spreken van trace amounts van een supplement dat Alistair heeft gebruikt voor het herstel van een blessure, dat niet-prestatiebevorderend is."

De blessure is ontstaan tijdens de voorbereidingen op het gevecht tussen Overeem en Rico Verhoeven, dat uiteindelijk niet doorging vanwege de blessure van eerstgenoemde. "Het heeft Alistair verrast dat na acht maanden nog steeds sporen werden aangetroffen in zijn systeem. Voorlopig even rust en afwachten wat er komen gaat", zegt zijn manager.

Trainer Hemmers spreekt over een medicijn dat Overeem gebruikt zou hebben voor een 'rugblessure die hij al een langere tijd geleden heeft opgelopen'. "Een niet-prestatiebevorderend middel. Blijkbaar is daar een minimale hoeveelheid van gevonden in zijn bloed." Hemmers vindt de schorsing van zijn pupil en de verwijdering uit de ranking 'een beetje een opgeblazen verhaal'.

"Hij heeft geen middel gebruikt om sterker in de ring te kunnen staan. Ik vind het onzin dat zijn overwinning is afgepakt. Wij hebben die partij gewoon gewonnen van Badr, en dat zal ik altijd blijven zeggen", aldus de trainer. Hij blijft hopen op een gevecht tussen Overeem en Verhoeven. "Iedereen wacht op maar één gevecht: Alistair tegen Rico. Ik hoop dat het er nog van komt."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties