Paumen eerlijk: "Was voor mij duidelijk: ik wil geen kinderen baren"

Maartje Paumen
Maartje Paumen Foto: © Pro Shots

Maartje Paumen en haar partner Savannah verwelkomden vijf maanden geleden hun tweede kindje. De ex-tophockeyster voelt zich goed, zo vertelt ze in De Limburger.

"Ik voel dat mijn lijf nog veel aankan, dat ik nog fit ben. Ik doe nog veel in de sport. Dan vind ik het belangrijk dat ikzelf ook fit ben. Als ik het een tijdje laat verslonzen, voel ik meteen het verschil. Als topsporter was ik elke dag bezig met mijn lijf. Het is de machine waarmee je moet presteren", weet Paumen.

Ze gaat verder: "In het begin vond ik het heel lastig om van tien keer trainen terug te gaan naar een situatie waarin niks meer hoeft. Je leeft anders, gaat naar feestjes, maar wilt niet dat je lichaam anders wordt. Ik ging daarom 's ochtends soms anderhalf uur hardlopen, maar je maakt je lijf op die manier eigenlijk kapot", aldus de voormalig topsporter, die inmiddels de balans heeft gevonden.

Paumen en Savannah zijn inmiddels zeven jaar samen en hebben dus twee kinderen. "Savannah zou ons eerste kind dragen, dat is nooit een discussie geweest. Zij wilde heel graag zwanger worden, terwijl ik wel een kind wilde, maar geen zwangerschap. Sinds ik weet hoe kinderen geboren worden, was voor mij duidelijk: ik wil geen kinderen baren. De gedachte dat zo'n kind van drie, vier kilogram er ook uit moet, dat is in mijn hoofd echt een ding. Nee, ik weet niet waar die angst vandaan komt. Geen idee", aldus Paumen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties