Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Pérez accepteert teamorders: "Als ik aan de kant moet, doe ik dat"

Sergio Pérez
Sergio Pérez Foto: © Orange Pictures

Sergio Pérez verkeert in de vorm van zijn leven. De Mexicaan voelt zich goed thuis in de Red Bull en bekroonde zich in Monaco tot winnaar. In de stand om de WK-titel staat Pérez inmiddels op de tweede plek als belangrijkste concurrent van zijn ploeggenoot Max Verstappen. Wanneer zijn team echter aan zou geven dat hij aan de kant moet voor de wereldkampioen, dan zal Pérez dat gewoon doen.

Tijdens de Grand Prix van Spanje maakte Pérez nog met tegenzin plaats voor Verstappen. "It’s not fair, but okay", was toen zijn reactie over de boordradio. In Azerbeidzjan maakte de coureur zonder morren plaats. "Ik heb een goed gesprek gehad met het team. Ik vertrouw het team 100 procent. Als ze me vertellen dat ik aan de kant moet, dan doe ik dat. Ik zie niet in waarom dat ik niet zo moeten doen.”

Ondanks dat hij nu tweede rijder is bij Red Bull heeft de Mexicaan de wereldtitel niet helemaal uit het hoofd gezet. "Als ik hier was met de gedachte dat ik als tweede wil eindigen, kan ik beter thuis blijven. Ik ben hier omdat ik wil winnen. Ik denk dat ik dat ook kan. Die motivatie drijft me. Ik denk dat ik op een extreem hoog niveau presteer. Als ik dat niveau het hele seizoen elke week kan vasthouden, dan opent dat de deur voor de strijd om de wereldtitel.”

Lees meer:
0 reacties