Pérez baalt stevig: "De prestatie die hij leverde, kon ik niet"

Sergio Pérez
Sergio Pérez Foto: © Orange Pictures

Sergio Pérez eindigde afgelopen weekend in de GP van Miami als tweede, ondanks dat hij als eerste mocht starten. Hij moest in de race zijn teamgenoot Max Verstappen aan zich voorbij laten gaan.

"Ik heb echt alles gegeven, maar in de eerste stint was de slijtage van mijn banden erg slecht", blikt hij terug in gesprek met Sky Sports. "Dat zorgde ervoor dat we onze race niet goed konden rijden, omdat er niet veel verschil was in banden. Max was gewoon erg sterk vandaag, dus de overwinning heeft hij zeker verdiend."

"De medium was echt slechter dan we hadden verwacht", vervolgt de Mexciaan. "Dat was desastreus voor onze race en daarnaast had Max ook echt een geweldige snelheid op de harde band. We moeten gaan analyseren wat er mis is gegaan, omdat we simpelweg de snelheid niet hadden.”

"De prestatie die Max geleverd heeft… Dat kon ik niet. Dus we moeten achterhalen waarom dat is. Persoonlijk denk ik dat het ook iets te maken heeft met de banden, maar over het algemeen was hij de beste coureur vandaag. Ik ben sterker geweest op andere locaties en dit keer was hij sterker, dus petje af", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties