Piquet veroordeeld na racistische uitlatingen over Lewis Hamilton

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: © Pro Shots

De Formule 1 heeft hard in een verklaring uitgehaald naar oud-coureur Nelson Piquet, de schoonvader van Max Verstappen. Piquet deed in november vorig jaar racistische uitlatingen aan het adres van Lewis Hamilton.

Piquet gebruikte het n-woord om Hamilton te omschrijven na het incident tussen Hamilton en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De drievoudig wereldkampioen uit Brazilië sprak in november met het Braziliaanse Motorsports Talk, maar het interview is de afgelopen dagen groots opgepikt en heeft veel stof doen opwaaien.

De Formule 1 noemt de racistische uitingen van Piquet dinsdag in een verklaring 'onacceptabel'. "In de samenleving is er geen plek voor discriminatie en racisme. Lewis is een geweldige ambassadeur voor de sport en verdient respect. Zijn onuitputtelijke inzet voor diversiteit en inclusiviteit is een les voor velen", aldus de Formule 1.

Ook Mercedes, het team van Hamilton, neemt het op voor de Britse coureur. "Lewis heeft het voortouw genomen in onze inspanningen om racisme tegen te gaan. Samen delen we de visie van een diverse autosport. Dit incident onderstreept het fundamentele belang om te blijven streven naar een betere toekomst", schrijft het Duitse team in een verklaring.

Het is niet duidelijk of Piquet een straf tegemoet kan zien. Hamilton heeft zelf nog niet gereageerd. Piquet is de vader van Kelly Piquet, die een relatie heeft met Verstappen.

Max Verstappen

33x je inzet op winst Verstappen!

Zondag wordt er weer geracet in de Formule 1. Dit keer in de Grand Prix van Hongarije. Speciaal voor nieuwe spelers heeft BetCity een dikke odds boost klaarstaan. Bij een overwinning van Max Verstappen krijg je namelijk maar liefst 33 keer je inzet!

Lees meer:
0 reacties