Rafael Nadal na exit: "Ik ga niet liegen: ik ben mentaal kapot"

Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: © Pro Shots

Voor Rafael Nadal zit de Australian Open er alweer op. De Spaanse tennisser liep een blessure op in de tweede ronde tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald en verloor uiteindelijk in drie sets: 6-4, 6-4, 7-5.

Nadal was de nummer één van de plaatsingslijst na de afmelding van zijn landgenoot Carlos Alcaraz, maar zijn toernooi zit er na de tweede ronde dus al op. "Ik ga niet liegen: ik ben mentaal kapot", zei de Spanjaard na afloop op de persconferentie. De titelhouder liep in de tweede set een blessure op, maar speelde de wedstrijd wel met pijn en moeite uit.

"Ik ben moe en gefrustreerd. Ik kamp heel mijn carrière met fysiek ongemak, maar dat heb ik altijd geaccepteerd. Dit doet veel nu. Ik kan nu wel zeggen dat het leven geweldig is en dat je je positief moet blijven, maar dat kan ik nu echt niet. Het is een zware dag."

Over de blessure zelf kon Nadal nog weinig zeggen: "Het is moeilijk om precies te zeggen wat ik heb. Een MRI moet uitsluitsel brengen. Is het een spier? Zit het in het kraakbeen? Ik hoop niet dat het iets extreem is, waardoor ik weer maanden uit de running ben."

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties