Rafael van der Vaart zet bijzonder wereldrecord achter zijn naam

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Voormalig Oranje-international Rafael van der Vaart heeft een uniek wereldrecord op zijn naam geschreven. Samen met 51 andere spelers nam hij deel aan een marathonpadeltoernooi van maar liefst 48 uur, een prestatie die nog niet eerder was vertoond.

Dankzij deze uitzonderlijke prestatie komt Van der Vaart nu terecht in het beroemde Guinness Book of World Records. Het evenement waar de veertigjarige Van der Vaart aan meedeed vond plaats in het Duitse Enge-Sande, dicht bij de Deense grens.

Het padeltoernooi had één belangrijke voorwaarde voor het wereldrecord: de deelnemers mochten tussen de games door maximaal tien minuten pauzeren. Van der Vaart en zijn medespelers wisten deze uitdaging aan te gaan en hielden vol gedurende 48 uur.

"Pure inspanning, maar het was erg leuk", reageerde Van der Vaart na afloop tegenover de Hamburger Morgenpost. "Toen het klaar was, voelde het als het winnen van de Champions League. Er is zoveel moeite in gestoken. Ik heb vaak pijn in mijn gewrichten, wat me erg irriteert. Maar padel is echt goed voor mijn lichaam."

Lees meer:
0 reacties