Recordwinnaar Nadal mist Roland Garros: "Was onmogelijk te halen"

Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: © Pro Shots

Rafael Nadal ontbreekt dit jaar op Roland Garros. De Spanjaard zal voor het eerst sinds 2004 niet van de partij zijn in zijn geliefde Parijs, zo maakte hij tijdens een persconferentie bekend.

De 36-jarige tennisser is niet voldoende hersteld van zijn slepende heupblessure, die hem al sinds januari aan de kant houdt. Naar eigen zeggen is de Spanjaard allesbehalve competitief tijdens trainingen. "Het was onmogelijk te halen", is hij stellig.

"Op dit moment ben ik niet in staat om deel te nemen aan Roland Garros. Jullie kunnen je voorstellen hoe moeilijk dat voor mij is. Het toernooi betekent namelijk veel voor me. Ik heb ook geen intentie om de komende maanden een toernooi te spelen."

Het is nog niet bekend wanneer de gravelspecialist weer op de baan staat. "Ik weet niet wanneer ik terugkeer. Misschien over twee, drie, vier maanden? Ik weet het echt niet. Ik kan de toekomst niet voorspellen en volg nu mijn gevoel." In 2024 komt hij zeer waarschijnlijk voor het laatst in actie op de tennisbaan, zo vertelde Nadal. "Ik stop nu voorlopig om mezelf de mogelijkheid te geven om volgend jaar te kunnen genieten en competitief te zijn. Dat is nu niet mogelijk."

Met veertien titels is Nadal de recordhouder in de Franse hoofdstad. Alleen in 2009, 2015, 2016 en 2021 won hij het toernooi niet. Vorig seizoen versloeg de Spanjaard Casper Ruud in de finale.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties