Red Bull steunt Verstappen na incident: "Als team fouten gemaakt"

Max Verstappen en Sergio Pérez in discussie in Brazilië
Max Verstappen en Sergio Pérez in discussie in Brazilië Foto: © Pro Shots

Max Verstappen had het tijdens de vorige Grand Prix van Brazilië aan de stok met Sergio Pérez. De Nederlander besloot zijn teamgenoot in de slotronde niet voor te laten gaan, terwijl Pérez de punten nog hard nodig heeft voor de WK-stand.

Red Bull is nu met een statement teruggekomen op het incident. "Het team heeft de redenen achter het handelen van Max geaccepteerd", laat het Formule 1-team weten in een verklaring. Red Bull stelt dat het 'als team fouten heeft gemaakt'. Het team had Verstappen naar eigen zeggen eerder moet inlichten als een dergelijke situatie zich voor moest doen.

"Daardoor is Max, die altijd een open en eerlijke teamspeler is geweest, in een compromitterende situatie beland", zo valt te lezen. "Vervolgens had hij heel weinig tijd om te reageren. Dat is nooit onze bedoeling geweest. Na de race heeft Max zijn verhaal gedaan en zijn de zaken die speelden tussen beide rijders uitgesproken. De inhoud van het gesprek blijft privé. Wij doen daar verder ook geen uitspraken over."

Verstappen zou Pérez een oor aan willen naaien na een eerder incident bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Pérez zou toen zijn eigen auto opzettelijk in de muur hebben gereden om zo een betere standpositie te hebben, terwijl het in Monaco moeilijk inhalen is. De Mexicaan won die race ook. Verstappen gaf na de race in Brazilië aan dat hij zijn teamgenoot de volgende keer gewoon weer wil helpen.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties