Rel in schaakwereld: Geruchten over codes via anale seksspeeltjes

Magnus Carlsen
Magnus Carlsen Foto: © Orange Pictures

Het nieuws in de schaakwereld wordt deze dagen volledig beheerst door de controverse tussen wereldkampioen Magnus Carlsen en het Amerikaanse talent Hans Niemann.

Maandag zouden de twee spelers elkaar treffen, maar na één zet schakelde Carlsen zijn webcam uit en kwam de online partij al aan zijn einde. Twee weken terug verloor Carlsen onverwacht kansloos tegen Niemann. Carlsen gaf nu geen verklaring voor zijn opgave maar kwam slechts met een citaat van José Mourinho: "Ik kies ervoor om te zwijgen. Trek ik nu mijn mond open, dan zit in grote problemen.”

Er gaan al langer geruchten omtrent vals spel van de Amerikaan Niemann, wiens ranking sinds de coronaperiode als een komeet is gestegen. Het zette de schaakwereld op zijn kop. Schaakmeester Hikaru Nakamura zette vraagtekens bij de wedstrijdanalyse van Niemann. Hij onthulde dat de Amerikaan al eens verbannen is van prijzengeldtoernooien op het onlineplatform Chess.com. "Suggereer ik daarmee dat er iets is gebeurd? Ik zeg slechts dat Magnus achterdochtig is’’, aldus Nakamura in Het Algemeen Dagblad.

Niemann heeft inmiddels toegegeven dat hij in het verleden inderdaad online vals heeft gespeeld. "De grootste fout van mijn leven”, aldus Niemann. Hij ontkent echter ooit gesjoemeld te hebben tijdens een livepartij aan het bord. Inmiddels gaan echter de meest wilde geruchten. De Amerikaan zou van afstand hulp krijgen door middel van signalen via anale seksspeeltjes. Als reactie bood Niemann aan om zijn partijen voortaan naakt te spelen.

"Helaas kan ik er nu niets over zeggen, maar de mensen mogen zelf hun conclusies trekken en dat hebben ze blijkbaar ook gedaan’’, reageerde Carlsen donderdag. "Hopelijk kan ik er na het toernooi meer over zeggen."

Steven Berghuis

Napoli - Ajax

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties