Richard Krajicek treurt: "Anders had hij rond plek 70 gestaan"

Richard Krajicek in Ahoy Rotterdam
Richard Krajicek in Ahoy Rotterdam Foto: © Pro Shots

Richard Krajicek heeft genoten van de prestaties van Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven tijdens Wimbledon. De winnaar van het toernooi in 1996 denkt dat er nog meer succes aan zit te komen voor de Nederlandse tennissers.

"Iedereen trekt zich aan elkaar op", legt hij uit voor de camera van NOS. "Maar Djokovic is de op een na beste speler op gras ooit, na Federer. Hij is ongelofelijk. Hij was een van de weinige spelers die Tim kon stoppen op Wimbledon dit jaar. Met een andere loting had hij de halve finale of zelfs de finale kunnen halen."

Krajicek baalt dat er dit jaar geen punten te verdienen zijn op Wimbledon doordat de Russen niet aanwezig zijn. "Anders had hij (Van Rijthoven, red.) rond plek zeventig gestaan en was hij elk toernooi binnengekomen. Nu is hij afhankelijk van wildcards", constateert de voormalig proftennisser, die Van Rijthoven een 'aardige, nederige en frisse jongen' noemt. "Daar houd ik van. Zo zijn Rafael Nadal en Carlos Alcaraz ook. Hij komt goed over, dus daarom gun je het hem zo."

Lees meer:
0 reacties