Roxane Knetemann: "Ik ben aan het azijnzeiken, maar zocht diepgang"

Een jaar lang werd ’s werelds beste wielerploeg, het Nederlandse Team Jumbo-Visma, gevolgd voor een documentaire. Roxane Knetemann bekeek de afleveringen en gaf haar beschouwing bij Op1.

"Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste drie afleveringen echt aan het smullen was”, legt Roxane Knetemann uit. “Jumbo-Visma had zo’n gigantisch goed seizoen, dus deze documentaire kwam precies op het juiste moment. Maar alles was zo fantastisch dat ik een beetje zocht naar de diepgang en de leerpunten in dit verhaal. Die miste ik een beetje."

"Bijvoorbeeld bij Tom Dumoulin die we zien stoppen in de Giro", gaat de sportjournalist verder. "Uiteindelijk stopt hij ook als wielrenner. Ik werd heel nieuwsgierig wat Jumbo aan de voorkant heeft gedaan in dat proces daar naartoe, dat krijgen we niet mee. Maar ik ben een beetje aan het azijnzeiken hoor. Wat ik vooral terug hoor is dat Marijn Zeeman zegt de media heel veel druk op Tom legt en dat Tom daar wat lastig mee om kan gaan.”

In de documentaire wordt wel uitgelegd dat iedereen op dat moment keek naar Dumoulin als renner van wereldformaat en dat was hij op dat moment niet meer. “Daar hebben wij hem in proberen te helpen”, legt Richard Plugge, directeur van Jumbo-Visma, uit. “Vind het plezier weer terug in het fietsen. Vind het plezier weer terug in het later mogelijk weer winnen.” De keuze om Tom Dumoulin als kopman naar Jumbo-Visma te halen bleek overmoedig. “Achteraf gezien natuurlijk wel”, besluit Plugge.

Lees meer:
0 reacties