Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Rugbyprof komt uit de kast: "Het begon impact te hebben mijn geluk"

Leinster Rugby
Leinster Rugby Foto: © Pro Shots

De Rugbyspeler Nick McCarthy heeft geopenbaard dat hij homoseksueel is. De speler van het Ierse Leinster is verrast door de positieve reacties van zijn teamgenoten. Eerder overwoog de scrum-half om zijn carrière te beëindigen vanwege zijn geaardheid.

De 27-jarige speler hikte al lange tijd aan tegen het uiten van zijn geaardheid. "Ik worstelde een tijdje met uit de kast komen en het begon een impact te hebben op mij en mijn geluk. Het raakte me zo dat ik me zorgen maakte over mijn toekomst en overwoog om helemaal te stoppen met rugby.”

Het mannelijke klimaat in de rugbywereld zorgde er bij McCarthy voor dat hij bang was om niet geaccepteerd te worden. "Ik besprak het met de trainers in november en de steun die ik van hen kreeg was echt ongelofelijk. Ze hielpen me en begeleidden me in de maanden die volgden, totdat ik me zeker genoeg voelde om het aan de groep te vertellen.”

"Ik moest eerst zelf accepteren dat ik homo was voordat ik het bij anderen kon aankaarten", zo vervolgt McCarthy in Het Algemeen Dagblad. Daarnaast heb ik goede vrienden in het rugby, maar ik wist niet hoe ze het zouden opvatten.” Gesteund door zijn trainers vertelde McCarthy het in januari aan de spelersgroep en er viel een flinke last van zijn schouders. „Mijn ervaring is uitsluitend positief.”

Lees meer:
0 reacties