Russell duidelijk: "Ferrari en Red Bull zijn wat te ver gegaan"

George Russell
George Russell Foto: © Pro Shots

George Russell verwacht dat Mercedes is de eerste Grand Prix na de zomerstop nog dichterbij Red Bull en Ferrari kan komen. De coureur van Mercedes denkt dat het een voordeel is dat het reglement over de vloeren van de Formule 1-wagens wordt aangepast.

De FIA gaat vanaf de Grand Prix van België controleren op de flexibiliteit van de vloeren. Als een vloer te ver doorbuigt moet het team op zoek naar een andere oplossing, wat weer performance kan kosten. "Spa wordt zeker interessant", zegt Russell in gesprek met de Independent. "Er worden een aantal dingen veranderd in de reglementen en dat kan een aantal teams dichter naar ons toe brengen."

Red Bull en Ferrari hebben mogelijk flexibele vloeren en krijgen door de nieuwe technische richtlijnen dus mogelijk een iets minder snelle auto. "Er bestaat geen twijfel dat Ferrari en Red Bull wat te ver zijn gegaan", geeft Russell aan. "Wij hebben de reglementen gerespecteerd. Natuurlijk is er geen garantie dat we dichterbij zullen zitten, want elke auto is anders. Toch denk ik dat het ze zeker niet zal helpen."

Lees meer:
0 reacties