Sainz heeft spijt: "Had mijn emoties voor me moeten houden"

Charles Leclerc en Carlos Sainz
Charles Leclerc en Carlos Sainz Foto: © Pro Shots

Carlos Sainz erkent dat het niet juist was dat hij zijn race-engineer bekritiseerde nadat hij uitviel tijdens de race in Monaco. De Ferrari Formule 1-coureur was teleurgesteld omdat hij na zijn pitstop nog steeds achter Esteban Ocon reed, terwijl er door een trage pitstop van de Fransman juist een kans was om hem voorbij te gaan. Zijn engineer legde uit dat het team met de bandenwissel Lewis Hamilton wilde dekken, maar deze boodschap schoot bij Sainz in het verkeerde keelgat.

In de 33ste ronde werd Ocon vanaf de derde plaats naar de pits gehaald, maar zijn pitstop verliep langzaam. Ferrari besloot daarop om Sainz te laten stoppen, die tot zijn grote frustratie achter Ocon terugkeerde op de baan. De Spanjaard had gehoopt op een strategisch voordeel, nadat het niet mogelijk was gebleken om Ocon op de baan in te halen. "Wat de fuck! Dit is precies waar ik het over had", riep Sainz boos naar zijn engineer, die reageerde dat zijn pitstop bedoeld was om Hamilton te dekken. "Hamilton kan me gestolen worden!", riep de enkelvoudig Grand Prix-winnaar nog bozer.

Na afloop van de race legde Sainz uit dat zijn tempo goed was en het team daarom nog langer had kunnen wachten met de pitstop. "Het was een enerverende race. We waren aan het jagen op Ocon en zaten zelfs dicht achter hem", verklaarde hij in de paddock in antwoord op een vraag van Motorsport.com. "Ik was mijn harde banden aan het sparen toen hij een langzame pitstop had. Tijdens mijn in-lap reed ik echt snel. Daarom besloten we voor de overcut te gaan. Gezien het tempo hadden we misschien iets meer geduld moeten hebben, maar het is zoals het is."

Lees meer:
0 reacties