Sanne Wevers mikt op Olympische Spelen: "Ze heeft sorry gezegd"

Sanne Wevers
Sanne Wevers Foto: © Orange Pictures

Na ruim een jaar afwezig te zijn in de turnwereld, wil Sanne Wevers nu een terugkeer gaan maken. De 31-jarige turnster laat aan NOS weten zich volledig in te zetten op het halen van de Olympische Spelen.

Haar laatste wedstrijd was ook tijdens het prestigieuze toernooi. Toen verkeerde de turnsport in een groot schandaal. Ze zei destijds in Tokyo: "Onze sport is in Nederland kapot gemaakt." Ze werd gedwongen om afstand te nemen van haar vader als turncoach, omdat hij werd beschuldigt van grensoverschrijdend gedrag.

De 31-jarige prof nam als gevolg hiervan een pauze van haar geliefde sport. "Maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het nooit de sport zelf is geweest wat moeilijk was de afgelopen jaren. Dat was juist het móóie in mijn leven."

Wevers wil in 2024 weer mikken op een Olympische titel. "Het is geen makkelijke route, maar ik heb veel vertrouwen in ons team en in de Nederlandse generatie. Ik geloof echt dat we mooie prestaties kunnen neerzetten."

De Oldenzaalse turnster praat weer over 'we', terwijl ze eerder in conflict was met landgenote Vera van Pol die uit de school klapte over haar vader Vincent Wevers. Dat is bijgelegd. "We hebben gepraat. Ze heeft toen ook sorry gezegd voor de manier waarop ze opmerkingen over mij naar buiten heeft gebracht. Of dit nu achter ons ligt? Ja. Ik denk dat we volwassen en professioneel genoeg zijn om elkaar te kunnen stimuleren in het halen van de beste prestaties."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties